søndag 21. november 2010

DE OFFISIELLE NORSKE SPORTSFISKEREKORDENE


Registreringen av norske sportsfiskerekorder begynte så smått i 1973, da Alle Menn publiserte den første rekordlista. Her kunne man finne 11 ferskvannsfisker og 8 saltvannsfisker. Antallet rekorder økte lite, før bladet Villmarksliv overtok ansvaret for registreringen i 1976, og rekordlistene ble etablert som de offisielle norske sportsfiskerekordene. I juni 1979 ble det også innført egne rekorder for fisk fanget på flue.

I dag er nesten alle de norske ferskvannsfiskene representert på rekordlista, mens antallet saltvannsfisker har økt til godt over 100 arter – fra kutlinger på noen få gram til håkjerring på 775 kg (for øvrig den tredje tyngste fisken på IGFAs verdensrekordlister). Det er imidlertid fremdeles mange norske saltvannsfisker som ikke er registrert på rekordlista.

På denne siden finner du lenker til de offisielle norske sportsfiskerekordene, i tillegg til regler og et innmeldingsskjema du må bruke hvis du vil få en eventuell norgesrekord godkjent. Ferdig utfylt skjema og bilder kan sendes til norgesrekordjuryen ved Chris Appleby, Villmarksliv, 0441 Oslo. Det er også mulig å sende dette på e-post til: chris.appleby@hm-media.no. Når rekordene er godkjent, vil de offentliggjøres på nettet og i papirutgaven av bladet.


*
Les mer fra artikkelen fra Vilmarksliv 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Søk på nettet her!

Tilpasset søk